četvrtak, 1. svibnja 2014.

Održana 2. sjednica Izvršnog odbora sportske zajednice

Nova nagrada Davorinu Klobučar,
sportski djelatnik Grada Delnica za 2013!?
Druga sjednica Izvršnog odbora Sportske zajednice Grada Delnica održana je uz prisutnost  svih članova 29. travnja 2014. godine.

Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su podržali prezentirane projekte skijaškog kluba „Goranin“ i plivačkog kluba „Delnice“ vezane  za nabavu sportske opreme uz pomoć HOO.

Predsjednica Slavica Grgurić Pajnić je izvijestila da je rješenje o registracije sportske zajednice postalo pravomoćno, te da je tim činom uspješno okončan postupak registracije bez obzira na prigovore i žalbe koje su se pokazale neosnovanima.  

Na sjednici je jednoglasno donesen „Pravilnik o stegovnoj odgovornosti„ , Sportske zajednice grada Delnica kojeg možete pogledati, ovdje.

Čuli su se i polemični tonovi  vezani uz proglašenje sportaša Grada Delnica za 2013. godine, te je zaključeno da dodijeljene nagrade ne oslikavaju stvarnu sliku stanja u delničkom sportu. Smatra se da je mali broj dostavljenih kandidatura odraz nezadovoljstva djela sportskih udruga raspletom situacije oko organizacije ovogodišnjeg proglašenja, te da je sportska slika Grada puno šira od ovoga što sugerira ovogodišnje izborno povjerenstvo na čelu sa predsjednicom Adrianom Grenko.

Sportska zajednica uputila je žurni dopis prema Gradu Delnice da jasno razluči mjerodavnosti  Grada, Odbora za kulturu, tehničku kulturu i sport, te Sportske zajednice po pitanju realizacije sportskih programa na području jedinica lokalne samouprave sukladno Zakonu o sportu. Na temelju odredbi iz istog Zakona potrebito je omogući aktivno participiranje sportske zajednice u tijelima ustanove koja upravlja na području lokalne samouprave sa sportskim objektima, u našem slučaju to je Goranski sportski centar. Najavljena je tematska sjednica Izvršnog odbora po pitanju radu Goranskog sportskog centra,  jer prema dobivenim informacijama,  zamjerke članova  Zajednice radom istog su svakim danom sve veće što ima direktne implikacije na realizaciju sportskih programa klubova koji koriste sportske objekte.

Zapisnik sa 2. sjednice IO SZGD (.pdf). 

Nema komentara:

Objavi komentar