ponedjeljak, 10. ožujka 2014.

Karlo Kruljac uložio žalbu na rješenje o registraciji sportske zajednice

Karlo Kruljac i Ivan Topić
Nakon, prošlotjednog istupa Ivana Topića (HČSP) na sjednici Gradskog vijeća Grada Delnica, danas je u Novom Listu uslijedio nastavak u kome gore spomenuti gradski vijećnik u društvo sa Karlom Kruljcem iznosi svoje viđenje, na po njima netransparentnog postupaka pripreme i organizacije osnivačke skupštine, te iznose niz negativnih insinuacija na rad koordinacije skupine i Grada Delnica. Ivan Topić ustvrdio je: „O delničkom sportu i klubovima odlučivat će ljudi koji imaju malo ili nikakve veze s delničkim sportom“. Više o iznesenim stavovima možete pročitati, ovdje.

Karlo Kruljac u svoje osobno ime najavio u novinama i danas uložio žalbu na rješenje o registraciji sportske zajednice Grada Delnice. Kako sada stvari stoje, Ured državne uprave će razmotriti zaprimljenu žalbu, te procijeniti da li postoji uporište da se ista proslijedi na drugostupanjsko rješavanje u Ministarstvo uprave Republike Hrvatske.

Da se prisjetimo Karlo Kruljac je bio kandidat za predsjednika sportske zajednice, koji nakon glasanja osnivača nije dobio dovoljan broj glasova, te isti nije bio nazočan na skupštini a njegovu kandidaturu je obrazložila Barbara Renka. Na skupštini je većinom glasova izabrana Slavica Grgurić Pajnić za predsjednicu, a Ured državne uprave u Delnica donio je dana 21. veljače rješenje o registraciji zajednice i potvrdio osobe ovlaštene za zastupanje.


Nastala situacija ne ide u prilog delničkim sportskim udrugama jer ako se obistine riječi gradonačelnika Ivice Kneževića, dok se ne riješi pitanje sportske zajednice neće se vršiti isplate gradskog novca udrugama. Očekujemo višemjesečno trajanje ovog upravnog postupka. 

Nema komentara:

Objavi komentar